Airwatch implementatie: On-premise, dedicated cloud of shared cloud?

10 jul 2015
Geplaatst door Hans Willem Verwoerd | Account Manager
Categorie : Airwatch implementatie, Enterprise Mobility Management (EMM), cloud service
Bij iedere implementatie van een Airwatch oplossing komen vragen naar boven en, zoals zo vaak, is er niet altijd maar één correct antwoord. Afhankelijk van het beleid van uw organisatie en het afwegen van verschillende voor- en nadelen van een aantal mogelijkheden zal de beste keuze gemaakt moeten worden.

Wij krijgen vaak de vraag of Mobile Device Management (MDM) of Enterprise Mobility Management (EMM), zoals we dit liever noemen, het best in eigen huis geïnstalleerd kan worden of dat deze oplossing beter “in de cloud” geplaatst kan worden.

On-premise of in de cloud?
Airwatch cloudBij de implementatie van Airwatch Enterprise Mobility Management (EMM) zal onder andere een keuze gemaakt moeten worden tussen:
  • De implementatie in huis houden en op eigen servers installeren of;
  • EMM in de datacenters van Airwatch laten draaien (cloud service).
In de cloud; dedicated cloud of shared cloud?
Als er voor de cloud service wordt gekozen dient zich gelijk een nieuwe vraag aan: Moet het een dedicated cloud omgeving zijn, waarbij een afzonderlijke omgeving speciaal voor uw organisatie wordt ingericht, of een shared cloud service, waarbij uw organisatie een omgeving deelt met andere organisaties?

Het delen Organisatie airwatchgaat daarbij om het delen van de grotere omgeving en uiteraard niet om het delen van één omgeving waarbij organisaties elkaars mobiele apparaten kunnen zien. Shared cloud is vergelijkbaar met een appartementen complex. U deelt één gebouw, maar u huurt uw eigen appartement.
De shared cloud service wordt dan ook wel aangeduid als een multi-tenant (meerdere huurders) omgeving.

Om in de woonsector te blijven: dedicated cloud is te vergelijken met het huren van een vrijstaande woning. Het gaat hier om een gehuurde “eigen” woning, waarbij u de woning wel uw eigendom is, maar het beheer bij de eigenaar ligt en niet bij uzelf. U kunt het huis zelf naar eigen inzicht en met eigen meubilair inrichten, evenals u uw appartement kan inrichten, maar het groot onderhoud is voor de eigenaar. Zo werkt dat ook bij de dedicated cloud.

Wat zijn de voor- en nadelen?
Laten we proberen de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen in een tabel.

Voor en nadelen cloud Airwatch

Conclusie
Uit bovenstaande blijkt dat er niet een beste oplossing bestaat.
Afhankelijk van onder andere de aard en beleid van de organisatie, de omvang van het aantal te beheren apparaten en het kennisniveau van de beheerders, zal een keuze gemaakt moeten worden.
Wij bespreken graag de voor- en nadelen met u om samen tot de beste keuze voor uw situatie te komen en Airwatch te implementeren.
WHITEPAPER DOWNLOADEN
Hartelijk dank voor uw aanvraag.

Er gebeurt veel op het snijvlak van de IT-Infrastructuur en Security. Graag houden wij u online op de hoogte over actuele zaken, nieuws en producten op het gebied van IT-Security.

Mocht u hierna nog vragen hebben dan staan we u graag te woord. U kunt ons bereiken via sales@lantech.nl of 088-4637744.

Met vriendelijke groet,

Lantech teamDank u voor het downloaden van de White Paper! Mocht u problemen hebben met het downloaden klik dan met de rechter muisknop op de download link en bewaar de link handmatig.