Meer informatie over access management? Neem contact op met Lantech

Aerohive A3: Access Management was nog nooit zo simpel voor IT

Tijdens mijn carrière in de IT heb ik twee grote veranderingen meegemaakt. Toen ik net begon bestond de workstation periode. Werknemers kwamen naar kantoor, meldden zich aan op hun desktop en gingen aan het werk. Na verloop van tijd veranderde dit naar het mobility tijdperk, waarbij veel meer gebruik gemaakt wordt van tablets en smartphones. Dit tijdperk heeft ons gebracht waar we nu zijn. We staan op het punt een nieuw era te betreden, wat ik “everything but the office sign requires network access” noem.

Internet of Things

De tijd van de workstations was als we terugkijken, veel makkelijker om te beheersen voor de IT afdeling. Apparaten verlieten het kantoor niet. Updates konden gemakkelijk ’s nachts gedaan worden. Applicaties werden vaak enorm tegen gehouden.

Richting het mobility tijdperk werd het vaak veel ingewikkelder voor IT afdelingen. Er zijn meer applicaties die niet altijd even handig zijn, de Wi-Fi moe(s)t worden gemoderniseerd en apparaten gaan mee met waar de medewerkers gaan.

De IT-afdeling heeft het veel drukker met het tevreden houden van gebruikers en het beveiligen en compliant zijn van de IT-omgeving. Zakelijke apparaten worden vaker privé gebruikt en visa versa. De komst van Iot (Internet of Things) is in sommige gevallen en werkelijke nachtmerrie. Het managen van apparaten is zo eenvoudig niet meer, maar kunnen wel gemakkelijk toegang krijgen tot het netwerk. Alles moet in het huidige era worden toegevoegd aan het netwerk, van papieren handdoeksensoren tot de airconditioning.

Secure Access Management: A3

Aerohive lost met een nieuwe oplossing IT problemen op dankzij een Secure Access Management oplossing, genaamd A3. Het doel van Aerohive A3 is het beveiligen, beheren en controle hebben over alle apparaten (IoT appararaten, zakelijk eigendom en BYOD). A3 beschikt natuurlijk workflows die handig in gebruik zijn en een gestroomlijnde user interface.

Zoals gezegd is de IT-afdeling voortdurend druk met het toevoegen van allerlei apparaten op het netwerk. Ook nadat deze apparaten geauthentiseerd zijn, blijven security bezorgdheden bestaan door niet-gepatchte software vulberabilities en andere bijbehorende malware. IT-afdeling hebben een oplossing nodig om hiermee om te gaan.

Zes categorieën

Aerohive A3 is onderverdeeld in zes categorieën: Authenticatie en Registratie, Compliance en Remediation, Device Management, Facturatie-integratie, Network Access Control en Apparaat Profilering.

De Authenticatie en Registratie feature zorgt ervoor dat je alle apparaten op het netwerk krijgt. Met Compliance en Remediation kunnen apparaten beter bekeken worden wat betreft laatste OS-versie, anti-virus versie en applicaties op het device. Het is daarnaast mogelijk een apparaat in quarantaine te zetten, mocht dit gewenst zijn. De Device Management feature is niet MDM, maar is een integratie met MDM. Dit kan al met JAMF en MobileIron, en binnenkort ook MaaS360 en AirWatch.

Network Access Control (NAC) werkt met de rest van het netwerkstack en levert rapportage en auditing. A3 werkt met meerdere firewall leveranciers, waaronder Cisco, Barracuda, Fortinet en Palo Alto Networks. A3 integreert met switching, IDS/IPS en andere core componenten. A3 is dus niet alleen voor de wired en wireless netwerkuitrusting, maar werkt met nagenoeg alles. Een vermelding waard is dat A3 ook met apparaat vingerafdrukontgrendeling kan werken. (…)

Mocht u denken dat A3 bestaat uit meerdere producten, dan willen we dat direct rechtzetten: A3 is één interface en één product. Er zijn ook geen aanvullende licenties nodig voor de diverse features. Na de aanschaf van de basislicentie en subscriptie kunt u alles van A3 gebruiken. Resultaat: het wordt makkelijker voor de IT-afdeling om te werken zonder onnodige complexiteit. Ongeacht de andere vendoren waarvan binnen uw organisatie gebruik gemaakt worden. Met A3 heeft u de controle over uw netwerk weer terug.

Vertaald van de blog “Aerohive A3: Helping IT Radically Simplify Access Management” geschreven door Bradley Chambers, solutions engineer bij een klant van Aerohive.