Endpoint security

Cybercriminelen richten hun pijlen steeds meer op de endpoint. Dat is niet vreemd, want het aantal apparaten dat met een netwerk verbindt blijft alleen maar stijgen. Volgens Gartner zijn in 2020 wereldwijd ruim 20 miljard apparaten met een netwerk verbonden. Daardoor kunnen hackers nu op veel meer plekken het netwerk binnen komen: alle (mobiele) apparaten van medewerkers en bezoekers kunnen een ingang vormen.

Ondanks dat traditionele antivirusoplossingen bijna alle endpoints ter wereld “beschermen”, neemt het aantal beveiligingsinbreuken toe: traditionele antivirus oplossingen zijn niet langer bestand tegen cyberaanvallen en zijn niet langer in staat endpoints te beveiligen. Om datalekken te voorkomen en aanvallen tegen te gaan moeten endpoints tegen bekende en onbekende malware beschermd worden. Een goede endpoint security is belangrijker dan ooit!

Beveilig dus nu uw endpoints!

Er zijn twee mogelijkheden om de endpoints te beschermen.

Palo Alto Networks: unieke preventie methode
Met Traps Advanced Endpoint Protection vervangt Palo Alto Networks de oude antivirus met een multi-methode preventie, welke een unieke combinatie inzet van de meest kost effectieve en malware en exploit preventie methodes. Palo Alto Networks TrapsTraps is speciaal gemaakt om bekende en onbekende bedreigingen aan te pakken voordat het endpoint wordt gecompromitteerd. In 2016 ontving Traps een eervolle vermelding door SANS instituut in de categorie Endpoint Detection/Response. Door Gartner is Traps tot visionaire oplossing genoemd in het Magic Quadrant voor Endpoint Protection Platforms.

Traps Advanced Endpoint Protection:
  • Pakt security lekken preventief aan door preventief bekende en onbekende malware, exploits en zero-day bedreigingen te blokkeren. Traps gaat preventief te werk in plaats van het detecteren van een lek nadat een endpoint is gecompromitteerd;
  • Beschermt gebruikers en stelt gebruikers in staat hun dagelijkse activiteiten te blijven doen en web-based technologieën te gebruiken zonder zorgen over bekende en onbekende cyberbedreigingen;
  • Automatiseert preventie door zichzelf autonoom te herprogrammeren met behulp van kennis over bedreigingen opgedaan door Wildfire (een cloud-based bedreigingsanalyse service van Palo Alto Networks).
Carbon Black: verdediging tegen moderne cyberaanvallen
Het Endpoint Security Platform van Carbon Black verdedigt organisaties van elke grootte tegen moderne cyberaanvallen door gebruik te maken van een unieke zero-gap protectie, zowel mogelijk CB platformin de cloud of on premise. Met het platform kunnen organisatie de meeste aanvallen tegen gaan, elke bedreiging zien en gaten in de beveiliging identificeren. SANS instituut heeft Carbon Black zowel in 2015 als in 2016 uitgeroepen tot winnaar in de categorie Endpoint Detection/Response. Door Gartner is Carbon Black tot visionaire oplossing genoemd in het Magic Quadrant voor Endpoint Protection Platforms.

De meeste aanvallen worden gestopt. Carbon Black:
  • Voorkomt file-based aanvallen, inclusief malware en ransomware;
    Stopt next-generation aanvallen zoals memory-based, powershell, script-gebaseerd en versluierde malware;
  • Analyseert patronen in aanvallen (cloud) door meer endpoint data te gebruiken dan andere oplossingen;
  • Biedt een volledige spectrum analyse: gedrag, reputatie, AI en ML.
Meer informatie
Wilt u weten welke oplossing het meest geschikt is voor uw organisatie en wensen en behoeften? Neem dan nu contact met ons op. De contactgegevens vindt u aan de rechterzijde. Zowel Traps van Palo Alto Networks als het Security Platform van Carbon Black behoren tot ons portfolio!
WHITEPAPER DOWNLOADEN
Hartelijk dank voor uw aanvraag.

Er gebeurt veel op het snijvlak van de IT-Infrastructuur en Security. Graag houden wij u online op de hoogte over actuele zaken, nieuws en producten op het gebied van IT-Security.

Mocht u hierna nog vragen hebben dan staan we u graag te woord. U kunt ons bereiken via sales@lantech.nl of 088-4637744.

Met vriendelijke groet,

Lantech teamDank u voor het downloaden van de White Paper! Mocht u problemen hebben met het downloaden klik dan met de rechter muisknop op de download link en bewaar de link handmatig.