Agentschap Telecom: stap bij traag wifi over op 5GHz

09 mrt 2015
Het Agentschap Telecom voorziet dat problemen met betrekking tot netwerksnelheden opgelost kunnen worden als meer mensen overstappen op de 5GHz-band. Gebruikers zouden hierop over moeten stappen door de instellingen van hun router aan te passen.

Slechte verbindingen
Meer dan de helft van de gebruikers van draadloze netwerken in woonwijken en centra van steden heeft last van slechte verbindingen, omdat de 2,4GHz-band overvol is en netwerken op deze band interfereren,aldus het Agentschap Telecom. In totaal was bij 20 procent van de metingen op 180 locaties in steden en woonwijken de uitkomst dat de verbinding ‘slecht’ tot ‘heel slecht’ was.

Performanceproblemen
“Vooral in winkelcentra zijn de interefentieniveaus en het aantal actieve netwerken extreem hoog. Gemiddeld werden meer dan 50 access points gevonden, waardoor er grote performanceproblemen zijn op de 2,4GHz-band”, schrijft Strict, dat in opdracht van het Agentschap Telecom onderzoek deed naar wifi-netwerkproblemen. Naast de toename van het datagebruik en het aantal toegangspunten op 2,4GHz-band, noemen de onderzoekers de groei van wifi-repeaters als oorzaak.

5GHz-band
De verbindingen op 5GHz waren veel beter, ondervonden de onderzoekers. Van de datadoorvoertesten kreeg 91 procent als resultaat ‘erg goed’ en 9 procent ‘goed’. De onderzoekers adviseren daarom zoveel mogelijk van de 5GHz-band gebruik te maken als gebruikers van dualband-routers last hebben van trage 2,4GHz-verbindingen. Daarnaast bevelen de onderzoekers aan de mogelijkheden voor het terugbrengen van het zendvermogen te onderzoeken. Het offloaden van data op publieke hotspots om 3g- en 4g-netwerken te ontlasten, zoals providers hebben onderzocht, raden de onderzoekers af.

Lees meer over Wi-Fi 5GHz in ons blog Wi-Fi 5GHz kanalen.

Bron: Tweakers
WHITEPAPER DOWNLOADEN
Hartelijk dank voor uw aanvraag.

Er gebeurt veel op het snijvlak van de IT-Infrastructuur en Security. Graag houden wij u online op de hoogte over actuele zaken, nieuws en producten op het gebied van IT-Security.

Mocht u hierna nog vragen hebben dan staan we u graag te woord. U kunt ons bereiken via sales@lantech.nl of 088-4637744.

Met vriendelijke groet,

Lantech teamDank u voor het downloaden van de White Paper! Mocht u problemen hebben met het downloaden klik dan met de rechter muisknop op de download link en bewaar de link handmatig.