Digitale transformatie van de IT-afdeling

04 apr 2018
Volgens 85% van de bedrijven is de adoptie van nieuwe technologie/digitale transformatie belangrijk voor het succes van de organisatie. Maar welke uitdagingen komen hierbij kijken? En, nog belangrijker, welke acties moeten er ondernomen worden om digitale transformatie te realiseren?

De grootste uitdaging bij de digitale transformatie is het vernieuwen en optimaliseren van processen (63%). Daarnaast geeft 53% van de bedrijven aan dat ook krachten van buitenaf in de vorm veranderende wet- en regelgeving rondom security en compliance een uitdaging vormt. Ook bij de digitalisering van het IT-beheer zijn er verschillende uitdagingen. Hier zijn de belangrijkste uitdagingen de security (64%) en de gebruiksvriendelijkheid (51%).

Als het gaat om het initiëren van innovatie en de adoptie van nieuwe IT-technologieën, is het in bijna de helft de van de gevallen de IT-afdeling zelf. In een kwart van de gevallen is het de directie en in 17% van de bedrijven is het een medewerker in de operatie.

Vanuit de business van bedrijven zijn het vooral de wendbaarheid en de dienstverlening die verdere digitalisering vragen. Op die manier kan er namelijk sneller op veranderingen in de markt worden ingespeeld. Daarnaast kan het de onlinedienstverlening naar klanten verbeteren.

Infographic Digitale transformatie van de IT-afdeling

Onderneem zelf actie om digitale transformatie te realiseren! Download ons benchmarkrapport en zet de eerste stap naar een volwassen, wendbare IT-organisatie.
WHITEPAPER DOWNLOADEN
Hartelijk dank voor uw aanvraag.

Er gebeurt veel op het snijvlak van de IT-Infrastructuur en Security. Graag houden wij u online op de hoogte over actuele zaken, nieuws en producten op het gebied van IT-Security.

Mocht u hierna nog vragen hebben dan staan we u graag te woord. U kunt ons bereiken via sales@lantech.nl of 088-4637744.

Met vriendelijke groet,

Lantech teamDank u voor het downloaden van de White Paper! Mocht u problemen hebben met het downloaden klik dan met de rechter muisknop op de download link en bewaar de link handmatig.