Krack lek in Wi-Fi: Update uw Aerohive Access Points en Branch Routers

17 okt 2017
Gisteren heeft u het vast in het nieuws meegekregen: het lek in de veelgebruikte WPA2-versleuteling van Wi-Fi netwerken, gevonden door onderzoekers van de Universiteit Leuven. Deze aanval wordt ook wel KRACK (Key Reinstallation AttACKs) genoemd.

Vandaag reageert Aerohive Networks op “KRACK”: Aanvullend onderzoek heeft geleid tot de ontdekking van drie additionele kwetsbaarheden (deze zijn niet terug te vinden in het originele onderzoek) die draadloze suplicants getroffen hebben welke draaien op of 802.11z standaard of 802.11v standaard.

Getroffen producten en versies:
  • Elk Access Point met Aerohive HiveOS versies van 8.1r2 en lager zijn getroffen, evenals de Aerohive BR100 en BR200 branch routers met geïntegreerde Wi-Fi;
  • HiveManager Classic en HiveManager NG zij NIET kwetsbaar en NIET getroffen;
  • Aerohive switches zijn NIET kwetsbaar en NIET getroffen;
  • Aerohive’s stand-alone applicaties (StudentManager, HiveSchool, etc) zijn NIET getroffen.
Daarnaast concludeert Aerohive dat de access points en branch routers voor een aanval als deze niet vatbaar zijn, behalve wanneer ze ingezet worden als Wi-Fi client voor een ander access point of als ze functioneren als mesh point.

Wat te doen?
Op korte termijn maakt Aerohive een update beschikbaar. Upgrade de Access Points naar HiveOS versie 8.1r2a of naar HiveOS versie 6.529. Upgrade Branch Routers naar HiveOS versie 6.7r4. Doe deze update zodra deze beschikbaar is!

Zit u in onze WaaS omgeving? Zodra de HiveOS versies beschikbaar zijn zullen wij deze beschikbaar maken.

Meer informatie en het volledige bericht van Aerohive Networks zijn hier te vinden.
WHITEPAPER DOWNLOADEN
Hartelijk dank voor uw aanvraag.

Er gebeurt veel op het snijvlak van de IT-Infrastructuur en Security. Graag houden wij u online op de hoogte over actuele zaken, nieuws en producten op het gebied van IT-Security.

Mocht u hierna nog vragen hebben dan staan we u graag te woord. U kunt ons bereiken via sales@lantech.nl of 088-4637744.

Met vriendelijke groet,

Lantech teamDank u voor het downloaden van de White Paper! Mocht u problemen hebben met het downloaden klik dan met de rechter muisknop op de download link en bewaar de link handmatig.