Meer weten over identificatie en toegangsverschaffing voor gebruikers? Onze specialisten vertellen je er graag meer over!

Identity & Access Management experts

De eerste stap bij Identity Management (IAM) is om te identificeren dat degene die zich meldt, ook degene is waarvan je denkt dat die het is. De meest gebruikte methode om de identiteit van een gebruiker te verifiëren is door middel van de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.

Een veel betere methode is het gebruik van two-factor of multi-factor authenticatie. In dit geval moet een gebruiker naast een gebruikersnaam ook iets (fysieks) hebben om zijn identiteit te bewijzen. Dit kan gaan om een key card, een mobiele telefoon waarnaar een code gestuurd wordt, een vingerafdruk, etc.

IAM: twee handen op één buik.

Identity management gaat vaak in combinatie met Access management. Zodra de identiteit van een gebruiker is vastgesteld, zorgt het Access Management deel ervoor dat de gebruiker toegang krijgt tot data, systemen en applicaties op basis van het aan hem of haar toegekende autorisatie profiel. Zo kan het per rol, functie, afdeling of organisatieonderdeel verschillen wie, welke toegang heeft tot bepaalde systemen en applicaties.

Stel je vraag of vraag een offerte aan

Identity & Access Management experts

De eerste stap bij Identity Management (IAM) is om te identificeren dat degene die zich meldt, ook degene is waarvan je denk dat die het is. De meest gebruikte manier om de identiteit van een gebruiker te verifiëren is door middel van de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.

Een veel betere aanpak is het gebruik van two-factor of multi-factor authenticatie. In dit geval moet een gebruiker naast een gebruikersnaam ook iets (fysieks) hebben om zijn identiteit te bewijzen. Dit kan gaan om een key card, een mobiele telefoon waarnaar een code gestuurd wordt, een vingerafdruk etc.

Vraag het de IAM experts van Lantech

Bij Lantech geloven we dat security begint met het onderkennen van rollen en deze vervolgens toe te wijzen aan bepaalde toegang privileges, uiteraard nadat de identiteit van de gebruiker is geïdentificeerd. Neem vandaag nog contact met ons expert team op voor advies, demo of prijzen.