Rapid7 Vulnerability Management

Lantech is leverancier en support partner van Rapid7 in Nederland. Rapid7  is de wereldwijde marktleider voor Vulnerability Management software voor het identificeren van de zwakke plekken in uw infrastructuur.

De meeste hacks en beveiliging risico’s’ ontstaan doordat er kwetsbaarheden in de ICT infrastructuur  zijn. Deze kwetsbaarheden zijn helaas inherent verbonden aan de technologie van vandaag en morgen. Door de toegenomen omvang van complexiteit van ICT infrastructuren en technologie zijn de kwetsbaarheden van in ICT infrastructuren steeds lastiger te vinden en te beheren.

Elk individu, elk systeem en device en elke softwareversie heeft zijn eigen kwetsbaarheden. Door Rapid7 vulnerability management tooling te gebruiken zorgt je ervoor dat al deze kwetsbaarheden volautomatisch worden opgezocht, gecategoriseerd, geprioriteerd, beoordeeld en gerapporteerd. Rapid7 kent alle kwetsbaarheden die in de markt aanwezig zijn en weet welke de meeste gevoelige zijn, op die manier krijgt ook elke kwetsbaarheid zijn eigen score.

Vervolgens kun je in de juiste volgorde de juiste mitigerende maatregelen uitrollen. Heel concreet laat Rapid7 ook zien welke update, nieuwe release of patch in 1 actie de meest belangrijke kwetsbaarheden elimineert.

De belangrijkste voordelen van Rapid7 zijn:

  1. Volledig inzicht in alle kwetsbaarheden (ook vanuit shadow IT of unknown devices)
  2. Volledig inzicht in alle bronnen op het netwerk (CMDB)
  3. Tijdswinst (welke patch/update/release levert de meeste winst op)
  4. Zekerheid over risico’s en de keuze om ze te mitigeren of accepteren.

Lantech, de Rapid7 leverancier van Nederland

Onze Rapid7 diensten bestaan uit:

 • Leveringen van alle Rapid7 producten;
 • Support & maintenance;
 • Ontwerp, implementatie, migratie;
 • Managed Security Services;

Stel je vraag of vraag een offerte aan