Sailpoint, de oplossing voor grip en controle op al uw data

Lantech is dé leverancier van Sailpoint voor de Benelux. Wij zijn volledig gespecialiseerd in de levering, implementatie, support en beheer van Sailpoint’s unieke data governance oplossingen.

Data is tegenwoordig op veel plekken in de organisatie opgeslagen. Vroeger werkte men nog niet digitaal en werd de informatie waarmee men werkte fysiek opgeslagen in ordners, dossiermappen en kasten. De afgelopen jaren is die informatie digitaal opgeslagen op afdelingsschijven, Sharepointsites, e-mailomgevingen en in diverse Clouds. Het grootste risico schuilt in het feit dat sinds we digitaal werken bijna niemand nog data verwijdert. Waar eerder belangrijke documenten zoals arbeidscontracten, persoonlijke gezondheidsdossiers door de shredder werden gehaald, staan ze nu nog op diverse plekken op het netwerk, terwijl niemand ze meer gebruikt. Maar ze kunnen bijvoorbeeld wel worden gestolen met alle gevolgrisico’s van dien.

Deze oude data gewoon verwijderen is ook geen optie, omdat we vaak geen inzicht hebben in de inhoud van de data, de locatie en de eigenaar van de data. Sailpoint File Access Manager zorgt ervoor dat deze databronnen volledig automatisch in kaart worden gebracht. We weten dan welke data gevoelige informatie bevat, wie de data kan gebruiken (wie heeft de sleutel) en wie de data daadwerkelijk gebruikt. Op deze manier kunnen we dataeigenaren aanwijzen en ervoor zorgen dat er weer licht in het donker schijnt. U kunt de oude data met een gerust hart verwijderen of archiveren en beveiligen.

De voordelen van Data Governance van Sailpoint:

  1. Volledige inzage in rechten, inhoud en gebruik van en tot informatie over alle ongestructureerde databronnen.
  2. Kostenbesparing, omdat veel niet relevante data verwijderd of gearchiveerd kan worden.
  3. Beveiliging: De meeste datalekken hebben als bron ongestructureerde data, dit risico wordt significant lager.
  4. Eigenaarschap: de business wordt weer verantwoordelijk voor de documenten die zij produceren en daar dus ook alles van weten.

Lantech, de Sailpoint leverancier van Nederland

Onze Sailpoint diensten bestaan uit:

  • Leveringen van alle Sailpoint producten;
  • Support & maintenance;
  • Ontwerp, implementatie, migratie;
  • Managed Data Governance.

Stel je vraag of vraag een offerte aan