Ransomware

Ransomware is één van de grootste internetgevaren. Deze schadelijke software komt in de meeste gevallen op uw computer of laptop door middel van een e-mail met een besmette bijlage. Wat doet het precies en hoe kan Lantech u helpen om het te verwijderen?

Cybercriminelen hebben een lucratieve nieuwe bezigheid: gegevens gijzelen. Malware die data versleutelt en dan losgeld vraagt voor de decryptiesleutel. Ransomware is een kwaadaardige software die binnenkomt en de data van gebruikers op slot zet. De bestanden zijn niet toegankelijk voor de echte eigenaar.

Hoe komt ransomware op mijn computer?

Ransomware wordt vaak verstopt in advertenties.  U hoeft niet eens altijd bewust op een advertentie te klikken: criminelen verstoppen hun kwaadaardige programmatuur ook soms op ‘onzichtbare’ plekken op sites, waardoor slechts het openen van een pagina voldoende is voor een besmetting.

Bedrijven, vooral midden-en kleinbedrijven, worden veelal per mail benaderd. Ook raken bedrijven vaak besmet doordat werknemers hun privémail bekijken op bedrijfscomputers.

Ransomware verwijderen

De kans op dataverlies bij ransomware is groot en daarom is het belangrijk om besmetting te voorkomen en regelmatig te back-uppen voor als dit toch gebeurt. De politie adviseert slachtoffers om nooit te betalen.

Er zijn verschillende manieren om dit ransomware van uw computer te verwijderen. Lantech verwijdert niet alleen ransomware van de computer, maar zorgt er ook voor dat besmetting in de toekomst niet meer kan gebeuren.

Neem contact op

Waarom Lantech

Wij hebben een uitgebreid portfolio waarin wij met de juiste kennis van ransomware, betrouwbare en veilige producten, op gebied van veilig draadloos netwerk, gerealiseerd hebben. Betrouwbaarheid zit in ons DNA. Wij staan voor:
  • Dienstbaar: De motivatie om als individu en als team voor IT beheer het verschil te willen en kunnen maken, zodat we ons in positieve zin onderscheiden.
  • No-Nonsense: De werkhouding en betrokkenheid waarmee we tot meerwaarde bij onze klanten komen; betrokken, uitmuntend, hardwerkend, open en eerlijk.
  • Aanspreekbaar: We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen, daar mag u ons op aanspreken.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor netwerk beveiliging? Neem gerust contact op!
WHITEPAPER DOWNLOADEN
Hartelijk dank voor uw aanvraag.

Er gebeurt veel op het snijvlak van de IT-Infrastructuur en Security. Graag houden wij u online op de hoogte over actuele zaken, nieuws en producten op het gebied van IT-Security.

Mocht u hierna nog vragen hebben dan staan we u graag te woord. U kunt ons bereiken via sales@lantech.nl of 088-4637744.

Met vriendelijke groet,

Lantech teamDank u voor het downloaden van de White Paper! Mocht u problemen hebben met het downloaden klik dan met de rechter muisknop op de download link en bewaar de link handmatig.