Chat with us, powered by LiveChat
Meer weten over deze nieuwe IT infrastructuur? Onze specialisten vertellen je er graag meer over!

SD-WAN: de nieuwe IT-infrastructuur met veel voordelen

Veel organisaties bestaan uit meerdere vestigingen, van groot naar klein in zowel fysieke omvang als qua aantal medewerkers. Traditiegetrouw worden alle vestigingen gekoppeld in een IT-infrastructuur naar het centrale datacenter, die zorgt voor een veilige toegang tot de eigen servers en connectie met het internet maakt. Deze wijze van infrastructuur is inmiddels toe aan een update. Daarbij komt SD-WAN kijken.

Traditioneel versus SD-WAN

Met SD-WAN kun je vanuit iedere locatie direct naar het internet gaan door een cloud applicatie in tegenstelling tot het maken van een verbinding via een server in het datacenter. Het is niet alleen beter voor het interne verkeer om direct verbinding te maken, maar ook voor het internetverkeer van cliënten, domotica en IoT apparatuur.

SD-WAN infrastructuur

SD-WAN in het kort uitgelegd

Het doel is om op een kostenefficiënte manier een Wide-Area-Network (WAN) te realiseren en het beheer hiervan te vereenvoudigen. Een SD-WAN oplossing moet in staat zijn om de identiteit van gebruikers en applicatieverkeer te herkennen én dynamisch te routeren, gebaseerd op real-time netwerkcondities. Daarnaast zijn belangrijke aspecten gecentraliseerd netwerkmanagement en het uitrollen van VPNs. Dit tezamen zorgt voor een hogere performance.

Conclusie en aanbevelingen

De oplossing is efficiënter in kosten en beheer dan traditionele IT-infrastructuren en maakt het eenvoudiger om losse bedrijfslocaties aan te sluiten op het interne netwerk. Daarom is SD-WAN zo’n interessante technologie!

Lantech is dé partner als het gaat om technische know-how, continuïteit en veiligheid voor organisaties. Wij adviseren op basis van onze ervaring dan ook om gebruik te maken van SD-WAN. Met deze oplossing worden de gebruikte cloud-applicaties herkend, gemonitord en eventueel worden geblokkeerd of beperkt. Door het centrale beheer kunnen cliënten en medewerkers efficiënt toegang krijgen tot het netwerk zonder dat de visibiliteit van de beheerder in het gedrang komt. Dankzij SD-WAN kan het netwerk de grote hoeveelheid apparaten aan en de veiligheid bieden die een moderne IT infrastructuur nodig heeft.

U kunt bij ons terecht voor advies, levering, implementatie en beheer van SD-WAN. Onze ervaren engineers denken graag met u mee.

Stel je vraag of vraag een offerte aan