Vragen? Neem contact op met Lantech

Vacature: Network en/of Security Engineer

Ondanks Corona blijven wij als Lantech groeien en zijn daarom op zoek naar meerdere Network & Security Engineers voor de uitbreiding van het technical solutions team. Ons solutions team bestaat uit ervaren specialisten.

Lantech is een gespecialiseerde leverancier en Managed (Security) Services Provider van netwerk en cybersecurity oplossingen voor middelgrote en grotere bedrijven. Wij voeren al ruim 30 jaar het support en beheer uit van de IT infrastructuur van vele organisaties in Nederland. Wij beschikken over een team van ervaren specialisten die elkaar naar een steeds hoger niveau brengen. Lantech heeft de doelstelling om de meest innovatieve netwerk en security dienstverlener van Nederland te zijn en een geweldige werkgever waar je fluitend naar je werk gaat en fluitend weer naar huis.

De functie

Als Network en/of Security Engineer adviseer en implementeer je op projectmatige basis netwerk en security technologieën op de gebieden LAN, WLAN, WAN, Cloud, Firewalls en Endpoint Security. Je kunt zelfstandig een ontwerp maken en deze implementeren bij middelgrote en grote omgevingen. Jij bent een techneut in hart en nieren en hebt ruime hands-on ervaring met implementaties en/of beheer van apparatuur van bijvoorbeeld Cisco, Aruba Networks, Extreme Networks, Palo Alto Networks of Fortinet.

Als Netwerk en/of Security engineer ben je ook betrokken in het sales proces. Je ondersteunt hierbij de accountmanagers. In samenspraak met de klant en eventueel met je andere technische collega’s kom je tot een passende technische oplossing. Deze oplossingen weet je zowel mondeling als schriftelijk overtuigend te presenteren op diverse niveaus binnen een organisatie.

Door je ervaring en de manier waarop je je presenteert word je van nature als “trusted advisor” gezien. Tijdens de implementatie ben je verantwoordelijk voor het project om dit in samenwerking met collega’s en externe partijen tot een succes af te ronden.

Je hebt een passie voor het inhoudelijk volgen van de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van security en/of networking en weet dat te vertalen naar het Lantech portfolio. De functie wordt uitgevoerd op ons hoofdkantoor in Amersfoort en bij klanten op locaties door heel Nederland.

De ideale kandidaat

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega:

Als de volgende persoonskenmerken je aanspreken: specialist, passie voor networking en security, betrokken, klantgericht, gedreven, teamspeler en een can do mentaliteit, dan ben jij de collega die wij zoeken en bieden we je een fantastisch leuke job in een sterk groeiend bedrijf.

 • Opleidingsniveau HBO+;
 • Uitstekende communicatieve eigenschappen, je kunt uitstekende presentaties en whiteboard sessies geven;
 • Je kan heel goed high-level meedenken in de processen van de klant en weet dit te vertalen naar techniek;
 • Je bent zeer goed bekend en hebt ruime hands-on ervaring met installeren en/of beheren van netwerk componenten (switching, routing, wireless) en/of netwerk security componenten (firewalls) in middelgrote en grote organisaties;
 • Cloud infrastructuur kennis is een pré;
 • Minimaal enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie, bijvoorbeeld netwerkbeheerder bij een (middel)grote organisatie.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Ruime kennis en/of certificering van de productpartners waar wij mee samenwerken is een pré

Wij bieden

 • Beloning in lijn met opleiding en ervaring.
 • Uitdagende technische functie met de mogelijkheid met de mooiste technologie aan de slag te gaan en de ruimte om de beste in je vakgebied te worden en/of blijven.
 • Ervaren en professionele collega’s die elkaar naar een nog hoger niveau helpen.
 • De mogelijkheid om met markt leidende technologie op het gebied van IT infrastructuur en cybersecurity te werken.
 • Veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling in lijn met persoonlijke ambities en bedrijfsdoelstellingen.
 • Een dynamisch bedrijf met ambitieuze groeiplannen.

Lantech is een waanzinnig leuk bedrijf om bij te werken. Wij bieden je de kans om te werken met state-of-the-art technologie, de mooiste klanten met uitdagende projecten en de beste mensen in het vakgebied.

Interesse/solliciteren

Heb je interesse én voldoe je aan de eisen in het profiel? Dan zien wij jouw sollicitatie, voorzien van een up-to-date CV + een motivatie, graag tegemoet. Solliciteren kan via mail vacatures@lantech.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellen Boot (HR manager): T +31 (0)88 4637744

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.