Vragen? Neem contact op met Lantech

Sr. Network Security Engineer

In verband met onze groeiambities is Lantech op zoek naar twee Sr. Network Security Engineers voor de uitbreiding van het solution team. Ons solution team bestaat uit ervaren specialisten op het gebied van networking, wireless en security.

Lantech is een gespecialiseerde leverancier van netwerk en security oplossingen voor middelgrote en grotere bedrijven. Wij behoren tot de leidende partijen in de markt op het gebied van networking oplossingen zoals Aerohive Networks, HP, Cisco en cybersecurity oplossingen van Palo Alto Networks en Proofpoint. Wij beschikken over een professioneel team van specialisten die elkaar naar een steeds hoger niveau brengen. Lantech heeft de doelstelling om de meest innovatieve netwerk en security leverancier van Nederland te zijn en een preferred werkgever waar je fluitend naar je werk gaat en fluitend weer naar huis.

De functie

Als Sr. Network Security Engineer adviseer en implementeer je netwerk en security oplossingen bij onze klanten. Je kunt zelfstandig een netwerk, wireless of firewall design maken en deze zelfstandig implementeren bij middelgrote en grote omgevingen.

Daarnaast ondersteun je de accountmanagers vanuit de techniek bij commerciële processen als pre-sales engineer. In samenspraak met de klant en eventueel met je andere technische collega’s kom je tot een passende technische oplossing. Deze oplossingen weet je zowel mondeling als schriftelijk overtuigend te presenteren op diverse niveaus binnen een organisatie.

Door je ervaring en de manier waarop je je presenteert word je van nature als “trusted advisor” gezien. Tijdens de implementatie ben je verantwoordelijk voor het project om dit in samenwerking met collega’s en externe partijen tot een succes af te ronden.

Je hebt een passie voor het inhoudelijk volgen van de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van security en/of networking en weet dat te vertalen naar het Lantech portfolio. De functie wordt uitgevoerd op ons hoofdkantoor in Amersfoort en bij klanten op locaties door heel Nederland.

De ideale kandidaat

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega:

 • Opleidingsniveau HBO+;
 • Je bent zeer goed bekend en hebt ruime ervaring met networking en security best-practices in middelgrote en grote organisaties;
 • Zeer goede kennis van switching, routing, wireless en firewalling;
 • Minimaal enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Uitstekende communicatieve eigenschappen, je kunt uitstekende presentaties en whiteboard sessies geven;
 • Je kan heel goed high-level meedenken in de processen van de klant en weet dit te vertalen naar techniek;
 • Certificering op één of meer van de volgende merken is een pré: Aerohive, Palo Alto Networks, HP, Cisco, Juniper Networks, Microsoft, VMware.

Als de volgende persoonskenmerken je aanspreken: passie voor IT infrastructuur en security, betrokken, klantgericht, gedreven, teamspeler en een can do mentaliteit, dan ben jij de collega die wij zoeken en bieden we je een fantastisch leuke job in een sterk groeiend bedrijf.

Wij bieden

 • Beloning in lijn met opleiding en ervaring;
 • Uitdagende spilfunctie met de mogelijkheid om actief mee te denken, te bouwen en te groeien met de organisatie;
 • Enthousiaste en professionele collega’s die de belangen van onze klanten vertegenwoordigen;
 • De mogelijkheid om met de modernste oplossingen op het gebied van IT infrastructuur en security te werken;
 • Ruimte voor opleiding en ontwikkeling in lijn met persoonlijke ambities en bedrijfsdoelstellingen;
 • Een dynamisch bedrijf met ambitieuze groeiplannen.

Lantech is een waanzinnig leuk bedrijf om bij te werken. Wij bieden je de kans om te werken met state-of-the-art technologie, de mooiste klanten met uitdagende projecten en de beste mensen in het vakgebied.

Wil je graag deel uitmaken van een sterk groeiende organisatie met veel kansen voor persoonlijke ontwikkeling, fluitend naar je werk en fluitend weer naar huis. Reageer dan gelijk op deze functie.

Interesse/solliciteren

Heb je interesse én voldoe je aan de eisen in het profiel? Dan zien wij jouw sollicitatie, voorzien van een up-to-date CV + een motivatie, graag tegemoet. Solliciteren kan via mail. Voor meer informatie kun je contact opnemen met managing director Sebastiaan Kors: T +31 (0)88 4637744

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.