Support Engineer Network & Security Operations Center

Ondanks Corona blijven wij als Lantech groeien en zijn daarom op zoek naar meerdere Support Engineers met networking en security kennis en/of ambities. Je komt te werken in ons Network & Security Operations Center (NSOC) te Amersfoort.

Lantech is een gespecialiseerde leverancier en Managed (Security) Services Provider van netwerk en cybersecurity oplossingen voor middelgrote en grotere bedrijven. Wij voeren al ruim 30 jaar het support en beheer uit van de IT infrastructuur van vele organisaties in Nederland. Wij beschikken over een team van ervaren specialisten die elkaar naar een steeds hoger niveau brengen. Lantech heeft de doelstelling om de meest innovatieve netwerk en security dienstverlener van Nederland te zijn en een geweldige werkgever waar je fluitend naar je werk gaat en fluitend weer naar huis.

De functie

Onze Support Engineers zijn het eerste technische aanspreekpunt voor onze klanten en zorgen ervoor dat klanten zo min mogelijk netwerk en/of security verstoringen te verduren hebben. Een super belangrijke job dus! Je zal dan ook veel technische trainingen krijgen om de beste in je vakgebied te worden en/of blijven.

Jouw aanspreekpunt bij onze klanten zijn vaak de IT beheerders bij middelgrote tot grote organisaties. De Support Engineer behandelt 2e en 3de lijns tickets op het gebied van o.a. wireless, connectivity, switching, firewalling. Je wordt bijgestaan door netwerk analisten en security specialisten. Verder monitor je vanuit ons Network & Security Operations Center (NSOC) de IT infrastructuur van onze klanten en voeren op afstand de noodzakelijke wijzigingen uit.

Kortom: je bent een belangrijke schakel in de dienstverlening richting onze klanten. Omdat wij onze dienstverlening persoonlijk maken kan jij ook (afhankelijk van je kennis en kunde) een select aantal eigen klanten toegewezen krijgen waar je optreedt als hun single-point-of-contact voor alle technische zaken.

De functie wordt in teamverband uitgevoerd op ons hoofdkantoor in Amersfoort.

De ideale kandidaat

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega:

 • Woonachtig in de omgeving van Amersfoort;
 • Goede kennis en ervaring met het beheren van middelgrote tot grote netwerken;
 • Een techneut in hart en nieren, die smult van networking en security technologie;
 • Hands-on ervaring met netwerkproducten zoals Cisco, HPE, Aruba Networks, Palo Alto Networks, Fortinet. Kennis en ervaring van platformen zoals Microsoft Networking, Linux, VMware, Citrix, Azure. Kennis en ervaring met incident en monotoring tools.
 • Opleidingsniveau MBO+/HBO;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Goede contactuele eigenschappen;
 • Stressbestending;
 • Minimaal enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Bereidheid tot het invullen van periodieke 7/24 stand-by diensten

Een trainingsprogramma is onderdeel van het inwerktraject.

Wij bieden

 • Een marktconforme beloning in lijn met opleiding en ervaring;
 • Enthousiaste en professionele collega’s die de belangen van onze klanten vertegenwoordigen en in een informele sfeer hun werk doen;
 • De mogelijkheid om hands-on met de modernste oplossingen op het gebied van IT infrastructuur en security te werken;
 • Ruimte voor opleiding en ontwikkeling in lijn met persoonlijke ambities en bedrijfsdoelstellingen;
 • Een dynamisch bedrijf met ambitieuze groeiplannen.

Lantech is een waanzinnig leuk bedrijf om bij te werken. Wij bieden je de kans te werken met state-of-the-art technologie, de mooiste klanten met uitdagende projecten en de beste mensen in het vakgebied.

Wil je graag deel uitmaken van een sterk groeiende organisatie met veel kansen voor persoonlijke ontwikkeling, reageer dan gelijk op deze functie.

Als de volgende persoonskenmerken je aanspreken; technisch, kritisch, collegiaal, teamplayer, servicegericht, professioneel (passie voor het vak) en can do mentaliteit, dan ben jij de collega die wij zoeken en bieden we je een fantastisch leuke job in een sterk groeiend bedrijf.

Een trainingsprogramma is onderdeel van het inwerktraject.

Interesse/solliciteren

Heb je interesse én voldoe je aan de eisen in het profiel? Dan zien wij jouw sollicitatie, voorzien van een up-to-date CV + een motivatie, graag tegemoet. Solliciteren kan via vacatures@lantech.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellen Boot (HR manager) : T +31 884637744.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.