Wireless Site Survey

Voor het aanleggen of verbeteren van een Wi-Fi omgeving is de eerste stap het uitvoeren van een Wireless Site Survey. De site survey bepaalt de huidige dekking en/of bepaalt op welke plekken de access points het best gehangen kunnen worden. Met meetapparatuur wordt op locatie bepaald wat de huidige dekking is/kan zijn, waar eventuele gaten ontstaan en eventuele stoorzenders worden gedetecteerd. Na afloop van de meting ontvangt u een rapportage van de resultaten van de site survey. In drie stappen heeft u alle informatie voor een optimale Wi-Fi omgeving.

Aanpak: in 3 stappen naar een optimale Wi-Fi omgeving
De Lantech aanpak is erop gericht in drie stappen een compleet beeld te geven van de mogelijkheden, benodigdheden en aandachtspunten van de huidige of toekomstige Wi-Fi omgeving. Het levert de garantie dat het draadloze netwerk zal voldoen aan de verwachtingen die vooraf zijn gesteld.

1. Intake
Tijdens een intake worden de wensen en eisen besproken die de organisatie aan het WLAN stelt. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn onder meer:
  • Hoeveel draadloze apparaten worden er op dit moment gebruikt, en welke eisen worden gesteld aan de snelheid van het draadloze netwerk? De meetapparatuur die gebruikt wordt tijdens de meting geeft inzicht in het huidig aantal access points en de configuratie van deze access points.
  • Is dekking gewenst op 2,4Ghz of ook dekking op 5Ghz?
  • Wordt er alleen data over het WLAN verstuurd of is ook draadloze telefonie over het WLAN gewenst?
  • Welke eisen worden gesteld aan de beveiliging van het netwerk?
2. Uitgebreide meting op locatie
Met behulp van meetapparatuur meet een ervaren Lantech engineer hoeveel access points voor de locatie(s) en toepassing benodigd zijn/of het huidig aantal access points op locatie afdoende is. Met de Spectrum Analyser worden aanvullende metingen uitgevoerd om vast te stellen waar er verstoringen van het radiosignaal (interferenties) zijn. De stoorbronnen worden gemeten en gelokaliseerd, en tevens wordt aangegeven op welke frequentieband en kanalen deze invloed hebben. Aan de hand van de metingen kan een optimaal kanaalplan voor de access points worden opgesteld. Tevens wordt er een advies uitgebracht om eventueel access points te verplaatsen, te vervangen of bij te plaatsen.

3. Rapportage
De resultaten van de Wireless Site Survey worden gepresenteerd in een heldere rapportage. Het uiteindelijke site survey rapport geeft inzicht voor wat betreft:
  • Het noodzakelijke aantal access points;
  • Dekkingsgraad van het signaal (2,4Ghz en/of 5Ghz) in de diverse ruimtes;
  • Eventuele storingsbronnen (wi-fi/non-wi-fi) en op welke kanalen dit invloed heeft;
  • Plaatsingsadvies middels plattegronden;
  • Aanvullende adviezen waar rekening mee gehouden moet worden voor een optimaal werkend draadloos netwerk.
Ja ik wil een Wireless Site Survey
Afhankelijk van de grootte van de te meten locatie kan een site survey inclusief rapportage uitgevoerd worden in een halve dag tot twee dagen. Neem contact met ons op voor meer informatie en/of een prijsindicatie.
WHITEPAPER DOWNLOADEN
Hartelijk dank voor uw aanvraag.

Er gebeurt veel op het snijvlak van de IT-Infrastructuur en Security. Graag houden wij u online op de hoogte over actuele zaken, nieuws en producten op het gebied van IT-Security.

Mocht u hierna nog vragen hebben dan staan we u graag te woord. U kunt ons bereiken via sales@lantech.nl of 088-4637744.

Met vriendelijke groet,

Lantech teamDank u voor het downloaden van de White Paper! Mocht u problemen hebben met het downloaden klik dan met de rechter muisknop op de download link en bewaar de link handmatig.